Градски фестивал БЕЛИЯТ ЗАЕК

Следвайте Белия Заек до ул. „Иван Вазов“ на 16 и 17 юни

Фондация „Култура в Каше“ в партньорство със Столична община представят ежегодното издание на градския фестивал White Rabbit Fest (https://www.facebook.com/thewhiterabbitfestival/), който цели да преобрази софийската улица „Иван Вазов“ в импровизирана сцена за музика, дизайн и съвременно изкуство.

"Белият Заек" е замислен в двудневен формат със съвременно и провокативно съдържание, насочен към активния градски човек.

Локацията на събитието е отсечка от емблематичната ул. „Иван Вазов“ с естествена „сценография“ от внушителни архитектурни паметници.

Енигматичност, иновативност и открития – това е "Белият Заек".

Проектът е с мисия за създаване на съвременна и устойчива градска среда, като свързва различни артформи – от музика до съвременно изкуство, дизайн и нови технологии, в едно резониращо и пълноценно изживяване. Фестивалът залага на некомерсиални творци, като им дава сцена за изява. Посланията от тяхното авторско творчество ще достигнат до широката публика, която ще открие непознати досега съкровища.

Второто издание на фестивала е в двудневен формат. Събитията са с вход свободен, с продъжителност от 10.00 ч. до 22.00 ч.

Програмата включва музика, дизайн и съвременно изкуство, както и специални събития за най-малките: ще има уъркшопи, както и други увлекателни активности, за да може всеки да се забавлява. 

Пълната програма може да видите на 
http://artsofia.bg/files/shared/documents_final/booklet_chart_prilojenia/WR2_press.pdf


Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, фондация "Култура в Каше", ресторант Check Point Charlie, клуб Tell Me, галерия ONE, фондация Single Step, VR City, Muzeiko, Epay Go, Club Mate, Tatratea и Absolut.

Фестивалът е част от Лятната културна програма на Столична община. 

15.06.2018