Градински център „Тис“ дари на Столичната община дървета и храсти за Южния парк

Градински център "Тис" на фирма "Плантика" ЕООД дари на Столичнatа община декоративни растения, част от които рядко срещани видове като: купресоципарис, китайски мехурник, зелкова, червена плачеща декоративна ябълка, магнолия, лавровишня, фотиния, лъжекипарис, пъстролистен явор, както и лигуструм за жив плет. По-голямата част от тях бяха засадени от служителите на ОП „Паркове и градини“  на поляните в Южен парк, а с част от тях бе допълнена растителността в  градина "Баня Лозенец".

В края на юни абитуриентите от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев” засадиха 7 дръвчета,  по едно за  всеки един клас от випуск 2020, в "Борисовата градина". Заедно с тях бе и преподавателят им ландшафтен арх. Емил Манолов и директорът на гимназията инж. Доротея Дончева.

Във връзка с пандемията от КОВИД 19 и необходимостта да бъдат отделени повече средства за болниците и градския транспорт Столичната община няма да засажда летни и есенни цветя в градините и парковете на София. Само цветното слънце пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред  Нaционалната библиотека и Гербът на София при алея „Яворов“ ще бъдат поддържани с цветя през лятото.  

17.07.2020