Градината „Площад "Папа Йоан Павел II“ в „Лозенец" е обновена

 

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова посети градината  „Площад "Папа Йоан Павел II“ в  „Лозенец“, за да провери как са изпълнени строителните дейности по нейното обновяване. Градинката бе реновирана  това лято със средства, предоставени от „Булфелд” ЕООД. Дарението бе направено през 2019 година, а средствата бяха предназначени за реновиране на градината и за закупуване на дрон и облекла за екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. 

Столичният  кметът разгледа пространството заедно със зам.-кмета Десислава Билева, както и с Десислава Ковачева и Ивет Петрова, представители на компанията.   

 „Благодаря за социалната отговорност на компанията" – каза столичният кмет и посочи, че когато общината, бизнесът и гражданите обединят усилията си, промяната на обществените пространства става факт. Изградено е осветление с нови стълбове и осветителни тела, поливна система, оформени са алеи с нова настилка от бетонови плочи и бордюри. Изградена е и нова детска площадка на мястото на старата, поставено е ново парково обзавеждане.

След приключване на строителните дейности  бяха възстановени тревните масиви, засадена е допълнително растителност от широколистни, иглолистни дървета и цветя.   

Проектът е съгласуван по Закона за културното наследство с Министерството на културата, тъй като градината е включена в Списъка на зелените площи, декларирани като паметници на градинското и парково изкуство.

Кметът Фандъкова посочи, че до дни започва и обновяването на други две квартални градини – в „Подуяне“ и градината при Двореца на децата. Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на „Булфелд” ЕООД за дарението, с което бе обновена градинката „Площад "Папа Йоан Павел II“ в „Лозенец".

Снимки: Аделина Ангелова

 

 

26.08.2021