Фотоизложба „Вижте гласовете на Радио София“ беше открита пред НДК

Екипът на програмата с предизвикателство към слушателите

„На колко градски части и полицейски участъка е била разделена София през 1882 г.?“, „Кога е била открита зала „България?“, „Кой столичен кмет посреща щастливите младоженци цар Борис III и царица Йоана на 31 октомври 1930 г.?“ – на тези въпроси за трийсет секунди отговори заместник-кметът доц. д-р Тодор Чобанов в ефира на Радио София. Със специално издание за историята на столица на новото предаване „Куиз София“ беше открита фотоизложбата „Вижте гласовете на Радио София“ пред НДК.

Експозицията в Галерията на открито (срещу кино "Кабана") представя журналистите от столичната програма на Българското национално радио. В двайсет и осем кадъра на емблематични места в столицата фотографът Тихомир Рачев представя лицата зад гласовете, познати на слушателите на Радио София.

„Радио София излиза на улицата, за да бъде наистина „Гласът на столицата“. Всеки ден на различно място ще виждате новото ни мобилно студио, от което ще излъчваме програмата, ще бъдем близко до слушателите и ще работим с тях за тях“ – каза директорът на Радио София Ива Дойчинова.

„Виждал съм снимки от първите изнесени радиопредавания, някога това е било истинско технологично изпитание. Сега Радио София има нов живот с подкастите и социалните медии, а изнесените студиа са част от градската култура в цяла Европа“ – каза заместник-кметът доц. д-р Тодор Чобанов и пожела хиляди софиянци да разгледат фотоизложбата. Към тях екипът на програмата отправи предизвикателство: всеки може да изпрати своя снимка пред кадър от изложбата с лицето на любимия си глас от ефира, а една от снимките, избрана чрез жребий, ще донесе на автора си възможността да бъде ководещ в предаването на своя фаворит.

Фотоизложбата ще бъде експонирана до 25 октомври, а снимките могат да бъдат публикувани в профила на Радио София във Фейсбук.

 

14.10.2020