Фондация „Мини Арт” организира миниартпролет, старт на проекта "Социален Цирк за надежда”

На 4 април 2019 г. от 16 ч. Фондация "Мини Арт" ще представи проекта "Социален цирк за работа с деца със затруднения". Събитието ще се проведе в Жълтата къща на "Цариградко шосе" № 17, гр. София.

Ще започнем в 14 ч. с отворена тренировка за деца и младежи от центрове за деца в квартал "Надежда". Ще се включат и други деца (групата е до 30 деца). Ще се учим да жонглираме, да караме юнисайкъл, да правим акробатични номера.

В 16.00 часа, Н. Пр. Сорен Якобсон, посланик на Дания, ще открие официалната програма с представяне на проекта „Социален цирк за Надежда“, финансиран от Столична община и Френския културен институт. Ще дискутираме с хора от НПО и академичните среди ефекта от подхода, както и въможностите за разширяване на приложението. 

Основната цел на събитието е да дадем официален старт на кампанията за набиране на средства за Циркова тента, за да можем да създадем място, където да събираме участници, професионалисти и съмишленици на каузата и да популяризираме Социалния цирк в България.

Очакваме да дойдат посланници на страни от Европейския съюз, които ни подкрепят – Дания, Белгия, Франция. Там  в последните 20 години социалният цирк набира все по-голяма популярност и дава добри резултати за подобряване на когнитивните и комуникативни умения на участниците. Нещо, от което имаме нужда всички, но най-вече тези, които трябва да се борят за достоен и пълноценен живот. Нашето видео казва много повече, отколкото бихме могли да поберем на 1 страница.

Разчитаме на вашата подкрепа и интерес, за популяризиране на Социалния цирк в България.
 

Събитие https://www.facebook.com/events/434609250443965/
Кога, Къде 16 ч., 04.04.2019 г., бул. „Цариградско шосе” 17 –  параден вход
Видео https://www.youtube.com/watch?v=hDxZTC8qOOw&t=5s
Интернет страница https://miniartfest.com/proekti/socialcircus/
Контакти Ирина Орлинова – комуникации, тел. +359 882 426 929
Гео Калев, президент на Фондация Мини Арт Фест, тел. +359 897 555 484

 

-------

 

 

01.04.2019