ФК „Вихър“ – Требич 1922 отпразнува 100-годишен юбилей с победа

Футболен клуб „Вихър“ – Требич 1922 отпразнува своя 100-годишен юбилей с победа, веселие и много приятели на стадиона в кв. „Требич“.

Вековният „Вихър“ записа заслужена победа с 4:3 над ветераните от „Витоша“ – Бистрица в приятелски мач този уикенд.

Над 200 фенове се вълнуваха за представянето на своите футболни любимци на стадиона в кв. "Требич". Шесткратните шампиони при ветераните от "Витоша"  отстъпиха пред устрема на зелените "Вихристи".

Кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов приветства официалните гости, сред които Петко Петков, председател на Зонален съвет на Български футболен съюз (БФС), Николай Младенов и Пандо Кобуров, представители на Зонален съвет на БФС, Владимир Митов, общински съветник, специалният гост Радослав Здравков, бивш футболен национал играл за "Вихър" и роден в кв. "Требич", местни деятели и привърженици. Сълзи в очите на гостите предизвика появата на вратаря на славния отбор на „Вихър“ Милош Андонов, който получи плакет за високи заслуги.

„Поздравявам Инициативния комитет и Управителния съвет на „Вихър“ – Требич 1922 за чудесната организация на юбилея. В днешно време развитието и подкрепата на един аматьорски футболен клуб изисква много общи усилия. Специална благодарност изказвам към председателя на Столичен общински съвет и председател на "София – европейска столица на спорта" Георги Георгиев и Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС за оказаната финансова и организационна подкрепа на събитието“ – каза кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов.

Венец пред паметника на основателите на клуба поднесоха кметът на район “Надежда“ Димитър Димов и  председателят на Управителен съвет на „Вихър“ Петър Вельов.

Почетен плакет за показаните висок спортен дух и усилията за развитие на местния клуб беше връчен  на представители на Управителния съвет на местния клуб от името на район „Надежда“, Столична община. Българският футболен съюз награди с почетни плакети, сребърни и златни значки деятелите на „Вихър“ – Требич.

Преди ветераните гостите имаха удоволствието да аплодират бъдещите футболни звезди от детските отбори на „Вихър“ – Требич и „Искър“ – Нови Искър. Те показаха завидни умения и спортменство, характерни за големия футбол.

Специална торта с  надслов: "100 години „Вихър“ – Требич" беше голямата изненада за малките приятели от местния клуб.

След последния съдийски сигнал веселото настроение  на местните фенове и гостите завладя стадиона в кв. "Требич". Децата от танцова формация към НЧ „Просвета“ 1919, с ръководител Цветанка Арсова, изпълниха фолклорна китка.

Танцьорите от Клуб за народни хора и танци „Мойто либе“ докоснаха публиката до красотата на народните танци. Водещата на събитието Анета Вълканова поведе футболистите и гостите в кръшно хоро, в очакване на специалния гост на празника – народната певица Светла Дукатева. Гласовитата народна певица представи избрани песни от шопския край, както и свои авторски песни, с които развълнува гостите на юбилея.

30.05.2022