ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ MASTER OF ART

Между 12 и 30 април в София, Пловдив и Варна в рамките на Третия филмов фестивал Master of Art ще бъдат представени 77 заглавия от цял свят, 10 от които са български.

Специален master pass дава възможност да се посетят всички събития на цената на четири билета.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната. Сред тях са филми за творци като: Бярке Ингелс, Кент Нагано, Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан Дьо Сент-Екзюпери, Жан Нувел, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Мстислав Ростропович, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Оскар Кокошка, Етгар Керет, Кент Нагано, Иван Андонов, Петър Попйорданов-Чочо, Рем Колхаас, Аугуст Стринберг, Начо Дуато, Роберт Ван Хюлик, Антонио Сеги и много други. 

Сред филмите във фестивалната програма има носители на награда за най-добър документален филм на фестивала в Кан – ЛИЦА, МЕСТА (2017), номинираният за Оскар за най-добър документален филм 2017 – ЖИВОТЪТ КАТО АНИМАЦИЯ (2016) и други филми, селектирани от най-престижните кинофестивали във Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и др.

Целта на фестивала е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни артпродукции, създадени по света през последните години.

Тазгодишното издание има още две нови категории: „Изкуство за деца” и “Кулинарно изкуство”. За първи път фестивалът ще се провежда едновременно в три града: София, Пловдив и Варна. 

Прожекциите на филмите са разпределени в София – „Люмиер Лидл”, „Одеон”, Дом на Киното, Cine Grand в Park Center Sofia, Културен център G8 и "Евро Синема"; в Пловдив – Lucky, Дом на киното – Пловдив; във Варна – ФКЦ и Contemporary Space, Cinema Room.

Фестивалът се организира от НДК, продуцентска компания СПОТЛАЙТ и фондация “Мастер оф Арт” с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община и фондация "Америка за България".

Всички закупили MASTER PASS (на цени от 32 лв. и 24 лв. за ученици и пенсионери) ще получат достъп до прожекциите в кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8, "Евро Синема" и Дом на Киното. Местата на притежаващите MASTER PASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди прожекция. Закупилите MASTER PASS участват в томбола за наградата Bose SoundLink Micro.

Повече за фестивала може да намерите тук:

http://masterofartfilmfestival.com/bg/home-2/ 


 

12.04.2018