Фандъкова: "Всяка инвестиция в образованието се връща многократно"

"Поздравявам ви с обновяването на сградата на Американския колеж. За мен образованието е приоритет и всяка инвестиция в образованието се връща многократно." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на реновираната сграда на Американския колеж в София в присъствието на Н. Пр. посланика на САЩ Ерик Рубин, на президента на Америка за България Нанси Шилер, ученици и учители.

Кметът Фандъкова поздрави всички ученици, защото инвестицята, която те са направили в своя личен живот, също ще се върне многократно. „Американският колеж е едно от най-добрите училища в София. Полагате още по-големи усилия, за да завършите успешно и да продължите образованието си“ – посочи също Фандъкова. Кметът благодари и на фондация „Америка за България“, която е инвестирала 2.5 млн. лв. в модернизацията на 10 столични училища. „България може да бъде успешна само чрез инвестиции в образование и чрез инвестиции в хората. И усилията за това си заслужават“ – подчерта също г-жа Фандъкова.

Инвестициите на Столична община в образователна инфраструктура за последните години са над 360 млн. лв. В София функционират общо 231 общообразователни училища, като през последните години със средства от бюджета на общината са построени 3 нови училища и се планират още 4.
През последните няколко години ежегодно около 10 хиляди ученици завършват средно образование в столицата. Учениците в София се представят и най-добре на матурите, като традиционно показват най-висок среден резултат.

 
18.05.2018