Фандъкова връчи дипломите на третия випуск от Лидерска академия

Програмата за обучение на жени, предприемачи, се утвърждава като устойчива

Лидерската академия се утвърждава като устойчива програма за обучение на жени предприемачи. Преобладава броя на жените от малки и средни компании.

Малките и средните предприятия в София са над 95% от бизнеса в града и в тях работят над 70% от трудоспособните хора. Поздравявам Съвета на жените в бизнеса, тъй като дава възможност именно по-малки фирми, които нямат достъп до корпоративни програми, да получат нови знания и умения. И това се вижда днес от новите випускници на третата Лидерска академия. Залата е пълна с жени-лидери, предприемчиви хора, които са вдъхновени и ще вдъхновяват в своята работа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която връчи дипломите на завършилите третата Лидерска академия.

Лидерското обучение е един от многото успешни проекти на Съвета на жените в бизнеса. Убедена съм, че вашите успехи са и във вашата работа и винаги се учудвам как се справяте и като лидери на успешни компании, посочи също столичният кмет Фандъкова.

Досега одобрени и преминали успешно обучението са над 120 жени, като най-много са от София - средно над 70%.

На тържествената сесия присъстваха и Боряна Манолова - председател на УС на СЖБ, Цвети Минчева - ръководител на работната група на Лидерска академия, почетни членове на Лидерската академия.

Предстои обявяване на кандидатстването за четвъртата академия.

 

27.04.2017