Фандъкова: Важно е, че голяма част от примерите, номинирани в изданието „Достойните българи“, са от сферата на образованието

"За мен е изключително приятно, че първите три примера в днешното издание на  „Достойните българи“ са във сферата на образованието и културата. Това показва, че  имаме разбирането като общество, че само чрез образование и култура можем да напредваме бързо". Това сподели при връчването  на наградите „Достойните българи“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Призовете се връчват по инициативата на в. „24 часа“.

Столичният кмет връчи наградата на съучениците и учителите на 12-годишния Любчо от 125-то училище в София и на журналистката Мария Савкова, разказала историята на момчето. Децата са събрали пари за закупуване на акумулаторна количка, с която да се придвижва по-лесно в училището и да учи заедно с приятелите си. Съучениците на Любчо не просто  помагат на момчето в придвижването му, но и му показват, че има приятели и че всяко дете е добре дошло във всяко българско училище и във  всяка детска градина", каза още столичният кмет. "Имаме нужда от такава подкрепа и такъв пример, защото все още имаме нужда от промяна в нагласите на обществото", допълни Фандъкова. 

Столичният кмет изказа благодарност и на правителството на Бойко Борисов, което по думите на кмета е извело образованието като стратегически приоритет.

 

19.03.2018