Фандъкова: В събота започва ремонтът на нов участък от бул. “България“

Кметът Йорданка Фандъкова провери рехабилитацията на трасето от булеварда от "Околовръстен път" до р. Боянска

"В събота ще започне рехабилитация по нов участък от натоварения бул. “България“. Това е трасето от бул. “Тодор Каблешков“ до бул. “Гоце Делчев“ в посока Център. Движението ще се извършва по срещуположното пътно платно, което е обновено тази пролет." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на обекта. На проверката присъстваха зам.-кметът по строителство инж. Цветан Божинов и кметът на района инж. Теодор Петков.

В момента продължава работа по трасето между "Околовръстен път" и река Боянска, където е поставена металната мрежа и предстои полагането на първия слой асфалт. До средата на месеца при подходящо време се предвижда изпълнителят да приключи пътните работи в този участък.

В отсечката на бул. “България“ от бул. “Тодор Каблешков“ до бул. “Гоце Делчев“ също ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа, полагане на асфалт. Ще се извършат и ремонтни дейности на хидроизолация на три пешеходни подлеза.

Кметът Фандъкова посочи също, че се извършва ремонт на последния участък от бул. "Монтевидео", където се изгражда четирилентов булевард за движение.

Продължава разширението на бул. “Тодор Каблешков“. Работи се и по ремонта на бул. „Искърско шосе“ от бул. “Цветан Лазаров“ до бул. “Димитър Списаревски“. Предстои да започне рехабилитацията на бул. “Асен Йорданов“ от бул. “Шипченски проход“ до бул. “Цветан Лазаров“.

Продължава изграждането на разширението на Южната дъга на "Столичния околовръстен път" с дължина от 6 км, като в момента е затворен участъкът от възел „Младост“до ул. “Самоковско шосе“. С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов "Околовръстен път" ще стане с 6 ленти за движение директното трасе, две локални платна и тротоари.

01.07.2020