Фандъкова: В момента строим 15 детски градини и ясли

През ноември се очаква да е готова нова детска градина за 12 групи в район „Студентски“

В момента в София се строят 15 детски градини и ясли. Очаква се до дни 3 от тях да получат удостоверение за ползване. Те са в районите "Лозенец", "Овча купел" и "Подуяне". До края на тази година в "Надежда" ще започне изграждането на нова детска градина. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на нова детска градина „Приказен свят“ за 12 групи в район "Студентски".

На проверката присъства и зам.-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов и зам.-кметът на район „Студентски“ Искрен Арабаджиев.

Строителството на детската градина в район „Студентски“ е на финала. Старата сграда, която беше с етернитови панели, е изцяло реконструирана и преизградена наново и е направена топла връзка към новата. В новата сграда ще има 5 групи.

Район „Студентски“ провежда процедура за доставка на обзавеждане и оборудване и се очаква скоро да бъде избран изпълнител.

Сградата е построена със средства от бюджета на общината, като инвестицията е около 3,8 млн. лв. Очаква се през ноември да бъде готова.

"Всички районни кметове, които имат готовност за строителство на детски градини, имат гарантирани от Столичната община средства", каза също кметът Фандъкова.

В район "Студентски" се предвижда строителство на нова детска градина, която ще е за 15 групи. "Очаква се до края на годината да има избран изпълнител и да започне проектирането на обект", каза също столичния кмет.

Фандъкова посочи, че освен строителство на нови детски градини на общински терени, се работи и за изграждане на детските градини на партерните етажи в частни сгради.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

 

01.09.2021