Фандъкова: "Три паркинга и нови улици изграждаме заедно с метрото в кв. “Овча купел“

"Обновяваме над 4 км от бул. „Президент Линкълн“ и със строителството на третия лъч изграждаме ул. „Централна“, изграждаме и три паркинга в кв. „Овча купел“. Основният ремонт на ул. „Житница“ – с 4 пътни ленти, тротоари и улично осветление, трябва да приключи до 15 септември." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място.

Кметът Фандъкова припомни: "Преди две години взех лично решение да започнем изграждането на 4-те км от третата линия на метрото през „Овча купел“ още преди да имаме осигурено финансиране. Целта беше да не спираме строителството на метрото, защото това е начин да променяме кварталите и да подобряваме качеството на живот". 

"В „Овча купел“ изграждаме 4 км от третия лъч на метрото с 4 метростанции. По отношение на първите 8 км от третия лъч на метрото от „Подуене“, „Владимир Вазов“ през центъра до „Красно село“ до края на октомври ще завършат всички строителни дейности. Веднага след това ще започнат изпитанията на влаковете – целта е до края на годината да пуснем движението по него. До средата на 2020 г. трябва да пуснем движението и в участъка през „Овча купел“ до "Околовръстния път" при "Горна баня“ – каза също кметът Фандъкова.

Заедно с третата линия се изграждат и 3 нови паркинга – всеки от тях е за между 200 и 240 автомобила. Те са на "Околовръстното шосе", в района на метростанция № 18; в района на метростанция № 17 на ул. „Централна“; на бул. „Монтевидео“, в района на метростанция 16. Всеки от тях ще бъде с капацитет от 200 – 240 бр. паркоместа. На жп Спирка към метростанция № 18 в кв. „Горна баня“ е направена връзка с на жп линията София – Перник.

 

 

 

 

21.08.2019