Фандъкова: Столичните предприятия развиват икономиката на София и региона

"Столичните предприятия развиват икономиката на София и създават добавена стойност в града. Ние ги подкрепяме, защото работата им води до увеличение на стандарта на живот в столицата и разкриване на нови работни места с добри условия." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си в завода на фирма "Пи ен джи" в с. Локорско, където ученици от 172. Обединено училище „Христо Ботев“ провеждат своята лятна практика. Практиката е част от проекта за ранно кариерно ориентиране на районната администрация и кмета Даниела Райчева. Проектът дава възможност на учениците от общинските училища да опознаят различни видове професии, които се практикуват във фирмите на територията на района. До този момент са представени над 10 вида професии под формата на открити уроци.

"За мен най-важното е младите хора да имат перспектива за развитие на територията на Столичната община, близо до местата" – каза още кметът Фандъкова. Кметът поздрави ръководството на училището и фирмата за доброто сътрудничество и посочи, че това е начинът бизнесът да си осигури добре подготвени кадри.

"Столичната община продължава да инвестира в район „Нови Искър“ – посочи още Фандъкова. – През последните години изградихме детска градина в кв. "Кумарица", санирахме сградата на 170. СОУ „Васил Левски“ и изградихме многофункционална спортна площадка в с. Курило, изградихме изцяло нова сграда за столова в 171. ОУ „Стоил Попов“.  В  момента се изгражда нова детска градина в район "Нови Искър" в кв. "Курило" и физкултурен салон към 176. ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в с. Негован. Предвижда се и да бъдат изградени детски площадки в с. Световрачене и да бъде ремонтиран покривът на читалището в с. Локорско."

 

 

14.06.2019