Фандъкова: Столичните общински болници участват в кампанията за безплатни прегледи и консултации срещу рака на гърдата

Кампанията се провежда за 5-та поредна  година, а инициативата е на Нана, Фондация „Една от 8“ и ръководството на  Първа САГБАЛ „Света София“. През тази година 13 болници от София, Варна, Стара Загора, Пловдив и Плевен  извършват безплатни прегледи и консултации. Целта е повече жени да бъдат информирани за проблема и  да направят своите профилактични прегледи. 

„Всички ние, които забързани в своето ежедневие поставяме на първо място грижата за децата и служебните задължения, трябва да наредим сред своите приоритети и профилактичните прегледи, защото няма по-ценно за нашите семейства от това да сме здрави“. Това каза по време на събитието столичният кмет Фандъкова. За трета поредна година Столичната община изпълнява и проект за скининг на рак на гърдата. За две години в прегледите участваха близо 10 000 жени – учители, социални работници и служители в общински културни институции. Вярвам, че на много от тях сме помогнали да открият навреме проблема и да предприемат успешно лечение.

По време на събитието 1200 розови балона бяха пуснати в небето като символ на жените, които всяка година губят битката с коварното заболяване.

 

 

 

18.10.2017