Фандъкова: Столичната община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна безопасност в столичните училища

"Столичната община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна безопасност в столичните детски градини и училища. До момента в София има изградени 84 интерактивни площадки за безопасност на движението и приложно колоездене." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред учениците и учителите от 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ при стартирането на Олимпиадата по пътна безопасност. Олимпиадата се провежда по инициатива на  Института за пътна безопасност и на г-н Богдан Милчев.

"Нашата задача е да направим средата по-безопасна, за да гарантираме живота и здравето на най-ценното, което имаме, нашите деца, както и да ги обучим и да им създадем навици за безопасно придвижване в града" – посочи кметът Фандъкова. Кметът поздрави министър Красимир Вълчев за това, че министерството на образованието отделя сериозни средства за обучение на децата по пътна безопасност. "Нямам никакви колебания, когато трябва да се постави светофар или да се изградят препятствия на пътя, за да се намали скоростта. Столичната община изпълнява програма за безопасност около детските градини и училищата, поставяйки тръборешетъчни парапети и повдигнати пешеходни пътеки. През последните години повдигнахме над 330 пешеходни пътеки и осветихме 200 пешеходни пътеки, за да ги направим  по-видими за шофьорите и безопасни за пешеходците" – заяви Фандъкова.   

Кметът Фандъкова похвали децата за знанията им по пътна безопасност и им каза, че разчита на тях да напомнят на родителите си да не минават на жълто и да не говорят по телефона, когато карат.    

Победителите в Олимпиадата по пътна безопасност ще имат възможност да получат безплатни уроци по картинг.

20.11.2018