Фандъкова: "Столична община ще подкрепя проекти, свързани със социални иновации"

"Столична община първа разработва и ще подкрепя проекти, свързани със социални иновации, след като подписахме споразумение с неправителствения сектор. За програмата са предвидени 100 000 лева." Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на Седмия Европейски форум на социалните предприятия.
Близо половината от социалните предприятия, които са регистрирани в Регистъра на Агенцията на хората с увреждания, са на територията на София. От общо 274 в България, в София са 116 предприятия и едно от тях е "Лозана". Столичната община има устойчива политика в областта на социалната сфера. В Общинското предприятие "Лозана" работят 44 души, като над 50 процента от заетите са с увреждания.
В социалната сфера Столичната община разкри 63 услуги, делегирани от държавата дейности в подкрепа на деца и техните семейства. В половината от тях се предлагат услуги само за деца. На форума присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, Хасан Адемов – председател на парламентарната комисия по труда, социалната  и демографската политика.


 

17.04.2018