Фандъкова: Столична община полага сериозни усилия за развитие на културата и литературата

"Столица Литература" е част от Календара на културните събития на Столична община вече четвърта година. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на форума за съвременна литература, организиран от Фондация "Елизабет Костова".
Фандъкова поздрави Фондация "Елизабет Костова" с десетгодишния юбилей и посочи, че инициативите през последните години допринасят за развитието на съвременната литература в нашия град - българска литература и българските писатели.
Столична община подкрепя хората на литературата, пишещи и четящи, като създаваме възможности за издаване на книги, за достъп до книгата и съвременните писатели. Един от акцентите в културната политика на Столична община е литературата, развитието на съвременната ни литература, на младите български писатели и повишаване интереса към нея най-вече сред младите читатели. В тази насока работи и Столична програма "Култура", която ежегодно финансира литературни проекти по Програма "Литература" (издателска дейност, оперативна критика, културна периодика и превод).
През последните години създадохме нови пространства за култура и литература
- в Градската градина - Инфо точка читалня. Възстановихме къщата на Ненко Балкански, където се осъществяват резидентски програми за превод и литература.

 

14.06.2017