Фандъкова: "София привлича все повече инвестиции в съвременни технологии и производства"

"Усилията на моя екип са насочени към това да развиваме  София като модерен, зелен и иновативен град, в хъб на знанието, а в зоната на "Илиянци" да се обособи една от индустриалните зони на столицата с модерни и чисти производства."   Това каза по време на посещението си в завод ЕТЕМ столичният кмет Йорданка Фандъкова. "Новите технологии, които виждаме тук, ни показват, че София привлича инвестиции в съвременни производства.  Две от предприятията на Индустриална група ВИОХАЛКО  – София Мед АД и ЕТЕМ – се намират на територията на Столична община", каза още столичният кмет и допълни, че  капиталовложенията в тях ги нареждат сред големите инвеститори в икономиката на столицата  като осигуряват заетост на над 1 300 души. 

Столичният кмет разгледа новите мощности и поздрави ръководството на фирмата с направените за последните 5 години инвестиции от 60 млн. лева.  Предприятието е сертифициран доставчик на алуминиеви автомобилни части и аксесоари на световноизвестни марки автомобили.

"За мен е изключително интересна и вашата развойна дейност, свързана с производството на елементи за фасадите на сградите, търсенето на инженерни решения за справяне с глобалните климатични  промени и устойчивото строителство",  посочи още кметът Фандъкова.

Йорданка Фандъкова посети завода по повод Международния ден на металурга.  
 


 

07.11.2017