Фандъкова: София привлича 40% от студентите в България

Кметът на София връчи награда "Студент на годината"

"Благодарение на образованите и подготвени млади хора София развива икономиката си и привлича инвеститори. В София учат около 100 хил. студенти, което е над 40% от общия брой на студентите в България. В София се намират най-много университети и 50% от работоспособното население е с висше образование". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчване на наградата "Студент на годината" в категория "Педагогически науки".
Кметът на София поздрави Националното представителство на Студентските съвети за дейността, която развива, и поднесе приза "Студент на годината".
Голяма част от студентите от други области остават в София след като завършат образованието си, което е още един фактор за развитието на икономиката и добавена стойност за града.
Тази година в Столична община се създаде Консултативен съвет по политиките за младежта, след като Столична община прие и първата Стратегия "София – град на младите и активните", изработена в резултат на сътрудничество и диалог със Студентските съвети и гражданския сектор.
Наградата получи Ива Радкова от четвърти курс на Националната спортна Академия.

 

 

20.12.2017