Фандъкова: София е град на иновациите и е важно те да достигат до хората

Първото пространство за социални иновации в България - A hub отвори врати в София

София е град на иновациите и е важно те да достигат до хората. В този смисъл е важна подкрепата за социалните иновации. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на първото простанство за социални иновации. Мисията на хъба е да предостави на НПО сектора и на бизнеса място за съвместни инициативи, насочени към създаването на социална промяна и подобряването на средата, в която всички живеем. Хъбът си поставя за цел да поддържа достъпна среда за диалог и дългосрочни партньорства между бизнеса, гражданския сектор, институциите, университетите и обществото. А hub е създаден по идея на фондация "Заслушай се", с подкрепата на Български център за нестопанско право. TELUS International Europe e компанията, която финансира реализацията на проекта, както и функционирането му в следващата една година.

Столична община си партнира със "Заслушай се" като първата държавна институция, която вече използва специализирани услуги в помощ на хора с увреждания, улесняващи тяхната комуникация със служителите.

Фондацията спечели и проект по програма "Европа" на Столична община за развитието на младежки инициативи.

На събитието присъстваха Ашод Дерандонян - председател на фондация "Заслушай се", Надя Шабани - директор на Български център за нестопанско право, Ксавие Марсенак - президент на TELUS International Europe.

12.04.2017