Фандъкова се срещна със зрелостници от Центровете за настаняване от семеен тип

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна със зрелостници от Преходното жилище „Захари Стоянов“  и Центровете за настаняване от семеен тип „Софроний Врачански“ и „Детелина“ по повод  тяхното дипломиране. 

„Образованието и  уменията, които имате, ще ви дадат свободата да се развивате, да работите това, което  ви допада, и да получавате добро заплащане“. Това каза по време на срещата столичният кмет Фандъкова. 

Тя ги поздрави за показаните от тях резултати и  изрази уверенията си, че ще се представят добре на държавните зрелостни изпити. Младите хора споделиха плановете си за професионално развитие и продължаване на образованието във висши учебни заведения. Част от тях вече са се явили на предварителните изпити в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и в Университета за национално и световно стопанство и през есента ще бъдат студенти.  Две от момчетата завършват професионални гимназии и изразиха желанието си да започнат работа по придобитите от тях специалности в сферата на пътното строителство и готварството. Младите хора благодариха и на социалните екипи, които с доверието и  подкрепа си са провокирали у тях интерес към книгите и знанието.

Столичната  община разполага с Центрове за настаняване от семеен тип и преходни жилища, които осигуряват близка до семейната среда, с уют и  лично пространство, където децата и младите хора да получат грижи и да развият своя потенциал.  

22.05.2019