Фандъкова: Работи се интензивно по разширение на 7 км от "Околовръстното шосе" на София

 

"Работи се интензивно по 7-километров участък от разширението на "Софийския околовръстен път" от АМ „Тракия“ до "Младост". Това е национален обект, но изключително важен и ключов за София. Ефектът от пускането на предишното разширение на Южната дъга е изключително важен за трафика в града." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно с министър Петя Аврамова.

Кметът Фандъкова благодари на премиера, на министъра на регионалното развитие и благоустройството за подкрепата за този участък, както и за личния ангажимент на министър-председателя за изграждането на последния участък от Западната дъга на "Околовръстното шосе". За участъка от "Околовръстен път" от кв. „Бъкстон“ до жк. „Люлин“ в момента се провеждат процедури по регулация.

Строителството на отсечката от столичното "Околовръстно шосе" между пътните възли „Цариградско шосе“ и „Младост“ напредва по график. Изградено е пилотното фундиране, колоните и ригелите на моста при пътен възел „Лозен“. Едновременно с това се работи и по пешеходните надлези, изграждат се водопроводи, канализация, мрежи за улично осветление, телекомуникации и електроснабдяване. Изпълняват се армонасипни стени  и бордюри.

В рамките на проекта се предвижда изграждане на две платна с по 3 ленти за движение в посока или общо 6 ленти в директното трасе, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна с по две ленти за движение и тротоари. Ще бъдат построени 4 пътни възела на две нива, три пешеходни надлеза и два моста.

Изпълнител на проекта е „ГБС Инфраструктурно строителство“.

Кметът Фандъкова посочи също, че "тази година няма да работим в центъра на града, за да не блокираме излишно движението. Няма да се работи по ул. „Шишман“.

Започна и изграждането на канализационен колектор по ул. “Сребърна“. От 25 април започва и ремонтът на третия участък на бул. “България“ от бул. “Гоце Делчев“ до ул. “Тодор Каблешков“. Работи се по рехабилитацията на ул. “Искърско шосе“ от ул. “Илия Бешков“ до ул. “Тоше Делииванов“. Ще започне работа и по бул. „Асен Йорданов“, по разширението по бул. „Тодор Каблешков“, „Филип Кутев“, където трябва да приключат процедурите по още пет имота, но е избран изпълнител. Ще продължи изграждането на бул. „Петър Дертлиев“ в жк. „Люлин“ и ул. „Монтевидео“. Ще се ремонтират ул. „Николай Хрелков“ в кв. „Горна баня“. В същото време започват и процедурите за Източната тангента, ул. „Кукуш“, ул. „Йосиф Щросмайер“ и ул. „Първа българска армия“. Това са още четири обекта, по които с приключване на процедурите, ще започне работа през тази година.

 

 

 

24.04.2020