Фандъкова: Продължаваме реконструкции на парковете на София с Борисовата градина, Западен парк, парка в град Бухово

 

Тази година предвиждаме реконструкции в Борисова градина, Западен парк, парка в град Бухово и в междублокови пространства в район „Овча купел“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на инвестиционната програма на Столична община за реконструкции на паркове в присъствието на директора на „Зелена система“ Ралица Маджарова и кмета на район Кремиковци Ивайло Панев.

Преди дни завърши обновяване на парка в Сеславци, където са изпълнени алеи, осветление, видеонаблюдение. През пролетта - първият изцяло нов парк „Възраждане“, който вече привлича голям брой посетители.

От началото на юли ще започне реновиране на емблематичната площадка „Слончето“ в Борисовата градина и алеите от нея до централния вход.
Проектът включва обособояване на нови 4 зони за игра за деца на различна възраст, удароплоглъщаща настилка, над 16 хил. кв м нови настилки, парково обзавеждане. За този обект са предвидени 1,7 млн. лв. Запазват се емблематичните слонче и костенурка на площадката.

До края на годината ще започне изпълнението на първия етап от възстановяването на Западен парк с изграждането на осветление и видеонаблюдение на стойност 400 хил. лв.

За първия етап от парка в гр. Бухово вече имаме избран изпълнител. Паркът е общо 55 декара, като започваме с 18 декара, в които са съсредоточени основно съоръженията за деца. Изграждаме алеи, осветление и видеонаблюдение. 

Две големи междублокови пространства в район „Овча купел“ ще бъдат обновени. Предвижда се изграждане на детски площадки, фитнес на открито, осветление, ново озеленяване.

27.06.2016