Фандъкова: Продължава работата на аварийните екипи и Столичната пожарна

"Има леко понижение на нивата на реките, преминаващи през територията на Столичната община." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Екипите на Столичната пожарна и дирекция "Аварийна помощ и превенция" са работили през нощта по издигане на диги в район "Нови Искър". Продължават да бъдат наводнени участъци от реките в населените места в район „Нови Искър“, както и в "Требич" и Волуяк.

"Днес работата на екипите ще продължи, като първата им задача е да се отводни участъкът под моста на Курило, за да се възстанови движението на автобусите с номера 23 и 26, както и да се помогне на хората с изпомпване на водата от дворовете и мазетата." Каза още столичният кмет. Продължава работата и в "Требич", където е кметът на район „Надежда“. Екипите му днес ще издигнат диги, за да се предпази пътя. През днешния ден ще започнат и огледи на пострадалите къщи. Кметът Фандъкова припомни, че късно снощи Столичната община имаше готовност да евакуира хората от с. Мировяне, но след изграждането на трите диги това не се е наложило.  Язовир "Суходол 2" е покачил нивото си и контролирано се изпуска.  От Столичната пожарната днес ще започне и изпомпване на водата.  Продължава почистването от паднали дървета и клони по пътя за с. Плана и се очаква до вечерта да бъде осигурено движението на автобусите, обслужващи Плана.  През нощта са направени обработки със смеси срещу заледяване на планинските пътища за Железница и с. Пасарел в район "Панчарево".

12.01.2021