Фандъкова: Около 20 млн. лв. залагаме за реконструкции и ново строителство на 15 детски градини

Залагаме около 20 млн. лв. в проектобюджета за 2019 г. за цялостни реконструкции и ново строителство на 15 детски градини в София, като седем от тях вече започнахме. Те са в районите „Красно село“, „Искър“, „Подуяне“, „Лозенец“, „Студентски“, „Триадица“, „Витоша“, „Овча купел“, „Горна баня“, „Люлин“, „Изгрев“. Кметът Фандъкова посети новата сграда на 76-та детска градина „Сърничка“ в ж.к. „Младост 4“. На събитието присъства и зам.-кметът Дончо Барбалов.

Тази година открихме пет детски градини, като една от тях е новата сграда на детска градина „Сърничка“ в район „Младост“. „От тази есен 250 семейства и техните деца имаха възможност да изпратят децата си в новата сграда на детската градина, която е за 10 групи, със специален корпус, с многофункционална и спортна зала“ – каза Фандъкова.

Близо 4 млн. лв. от бюджета на Столична община са инвестициите, направени в изграждане и обзавеждане на детската градина.

Започна строителството на нови седем детски градини в различни райони на София като „Лозенец“, „Витоша“, „Искър“ и др. Провеждат се процедури за избор на изпълнител за изграждането на още две детски градини, които са в районите „Подуяне“ и „Триадица“. Предвижда се през 2019 г. да започне работа по още шест детски градини.

В своето изказване кметът Фандъкова благодари за работата по изграждането и развитието на новите детски градини на направленията на зам.-кметовете Ирина Савина и д-р Тодор Чобанов.

 

Фотограф: Гео Калев


 

11.12.2018