Фандъкова: Очаквам ремонтът на площада пред НДК да приключи до края на септември

Фандъкова:  Очаквам ремонтът на площада пред НДК да приключи до края на септември 
 

Това каза при проверката си на строителния обект столичният кмет Йорданка  Фандъкова. Кметът на София инспектира работата на строителите заедно със зам.-кметът Йоана Христова и директора на „Зелени системи“ Димитър Данчев.  Строително-ремонтните дейности започнаха в края на юни и се извършват в  график.  Пространството, което се ремонтира е близо 12 декара. Към момента са демонтирани 60 процента от старите гранитни плочи и се фрезова основата. Строителите са започнали и дейностите по полагане на бетона.  Кметът Фандъкова припомни, че площадът пред НДК се ремонтира за първи път, от както е изграден преди близо 40 години. Постарали сме се запазим облика на пространството и гранитът, които ще бъде положен е максимално близък  по цвят със стария.  

При разкриването на плочата строителите са установили, че  хидроизолацията е силно компрометирана, а при изпълнението на плочата са били използвани различни материали- бетон, асфалт, а на места и трошен камък. 
Съгласно технологията на изпълнение  ще бъде изградена стомобетонна плоча, ще бъде поставена хидроизолация и ще се  положи защитен бетон, след което ще се монтира  нова гранитна настилка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.07.2017