Фандъкова: "Очаквам най-късно до 5 септември да бъде отворено за движение кръстовището на ул. „Раковски“ и ул. „Граф Игнатиев“

"Очаквам най-късно до 5 септември да бъде отворено за движение кръстовището на бул. „Раковски“ и ул. „Граф Игнатиев“." Това каза по време на проверката си на строителния обект столичният кмет Йорданка Фандъкова. В проверката взе участие и зам.-кметът Евгени Крусев.  Кметът Фандъкова отново подчерта, че държи да се работи качествено и да се спазват сроковете.

Техническият ръководител Гигов увери столичния кмет, че фирмата изпълнител работи активно за преодоляване на забавянето, което се натрупа вследствие на дъждовните дни през юли. "Ежедневно се работи по цялата дължина на обекта, като общо 110 човека изпълняват различни задачи по реконструкцията на „Граф Игнатиев“ с площадите „Славейков“ и „Гарибалди“, ул. „Солунска“ и градината пред „Свети Седмочисленици“, каза Гигов.

До момента в участъка е подменена канализацията, която беше на 100 години, изградени са нови  водопроводни и канализационни отклонения, положени са кабелите на осветлението, изграден е релсовият път по ул. "Граф Игнатиев“  в зоната между бул. „Витоша“ и площад „Гарибалди“, както и на площад „Славейков“. В момента се полага асфалт на  кръстовището на ул. „Раковски“ и ул. „Граф Игнатиев“. Започна и възстановяването на фонтана на площад „Славейков“ като се изграждат нови инженерни връзки, а бронзовата чаша на фонтана е предадена в специализирано ателие за реставрация. „При подходящи атмосферни условия очаквам към края на октомври да бъде напълно изградено трамвайното трасе и да се възстанови движението на трамваите – каза кметът Фандъкова, – след което ще продължи работата по изграждането на  пешеходната зона."

До 15 септември трябва да бъде напълно завършена ул. „Солунска“, а до  края на  октомври  да бъдат завършени строителните дейности в градината на „Свети Седмочисленици“.

Кметът Фандъкова се срещна на обекта и със студенти трети курс от Университета по архитектура, строителство и геодезия, които са на стаж във фирмата изпълнител.

 

 

22.08.2018