Фандъкова: Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани за месец май

„Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани до края на април и за месец май. Това са уверенията на директорите на „Булгартрансгаз“ и „Булгаргаз“, с които разговарях тази сутрин.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите на кмета Фандъкова – „Сега, през пролетните и летните месеци, потребяваното количество газ от „Топлофикация София“ е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици.“

"Информацията от „Булгаргаз“ към момента е, че цената на природния газ, който може да се осигури, ще бъде по-висока" – каза също кметът.

По заповед на кмета Фандъкова и двете софийски дружества имат разработени кризисни планове за работа както при вариант с намаляване на доставените количества газ, така и за пълно спиране. "Към момента се надявам, че крайните варианти на работа ще бъдат избегнати" – посочи още столичният кмет.

 

27.04.2022