Фандъкова: Нови 30 автобуса на природен газ тръгват в градския транспорт на София

"От днес, 28 декември 2018 г., още 30 нови автобуса на природен газ тръгват в градския транспорт на София. С новите 30 автобусa поетапно подменяме старите по линия № 111. Автобусите са ЕВРО 6, с климатизация, нископодови и безплатен интернет." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето им в присъствието на зам.-кмета Дончо Барбалов, дирктора на „Сторичен автотранспорт“ Слав Монов.

За осигуряването на максимален комфорт на пътниците новите автобуси са оборудвани с климатична система и WiFi, разполагат и с постоянно видеонаблюдение.

До средата на 2019 г. ще бъдат пуснати още 112 нови автобуса на природен газ, с което ще бъдат обновени 90% от всички градски автобуси на линия.

Преди няколко седмици пуснахме и първите за София 20 електробуса, които обслужват линии №№ 9 и 309. Обновихме и автобусите до планината Витоша с модернизирани автобуси, които са подходящи за планинския терен и са с повече места и багажно отделение, което улеснява пренасянето на ски, шейни, сноуборди и др.

Цялостната модернизация на градския транспорт е част от програмата ни за подобряване на качеството на въздуха и привличане на повече пътници към градския транспорт.

28.12.2018