Фандъкова: Новата отоплителната инсталация на училището в с. Негован спестява около 70 тона годишно вредни емисии

Изграден е изцяло нов физкултурен салон

"176. обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий“ беше едно от училищата, които нямаха изобщо физкултурен салон. През последните години разработихме специална програма, за да може да не оставим училище без физкултурен салон. Направено е и саниране на сградата на училището и с подмяната на отоплителната инсталация от нафта на пелети директорът на училището очаква да спестява около 50% от средствата за отопление, които е давал досега.

Много важно е да подчертаем, че със смяната на отоплителната инсталация с по-екологична се очаква да бъдат спестени около 70 тона годишно вредни емисии." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на новоизградения физкултурен салон на 176. обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Негован.

"Негован е едно от селищата, които включихме в проекта за подмяна на печките на дърва и въглища с по-екологични горива безплатно за гражданите. Надявам се повече хора да видят примера на училището и да кандидатстват, за да сменят своите отоплителни инсталации" – посочи също кметът Фандъкова.

"През 2019 г. са построени 6 нови физкултурни салона. В момента се строят и започват да се строят още 3. Това са: салонът в 100-но училище, довършване на басейна и физкултурния салон на 30. училище заедно с новата сграда във Френската езикова гимназия, за които имаме заложено финансиране.

В бюджета на София за тази година 63 млн. лв. са планираните инвестиции в строителството на 13 детски градини, 2 ясли, 6 училищни сгради и основни ремонти на 25 училища и детски градини. Допълнително е програмата за финансиране от държавния бюджет." В тази връзка Фандъкова съобщи, че общината кандидатства за строителство за нови 3 училищни сгради и 9 детски градини по програмата на правителството. По думите ѝ "четири от сградите за детски градини се намират в райони, където кметовете не са на ГЕРБ" – каза също Фандъкова.

 

 

 

10.02.2020