Фандъкова: Най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование

 

И тази година посрещаме първия учебен ден с втора нова сграда на Първа английска гимназия и 112. Основно училище.

За нас, българите, първият учебен ден е празник, защото е начало на пътя към знанието, развитието и израстването.

Уважаеми колеги учители, вие имате трудната задача да намерите пътя до всяко дете, до всеки ученик. Да им дадете знания и умения,  но и да ги научите да отличават доброто и истината, да ценят себе си и да уважават другите. Вашата мисия е да отключите у децата желанието и амбицията да бъдат по-добри, можещи и знаещи. Това е трудна задача –  постига се с много търпение и професионализъм, с любов и подкрепа от страна на родителите, от семейството, училището и средата, които променят децата. Но истинската промяна става вътре в самите деца, в личността на всяко дете и е резултат от собствените му умения. Нека да им помагаме затова.

Скъпи родители, зная, че посрещате този ден с радост и вълнение, дори и с притеснения. Знаете, че вашите деца са прекрасни и че всяко от тях е различно в своите умения, интереси и таланти. Помогнете им да бъдат самостоятелни, да изграждат приятелства и да застават зад добри каузи, да растат щастливи. Защото успешният човек не е просто лекар, инженер, спортист, артист –  успешният човек е преди всичко личност, лидер, който иска да промени света около себе си и знае как.

Скъпи ученици, всички вие прекрачвате прага на училище с много емоции от лятото, нетърпеливи сте да се срещнете с приятелите си и да разкажете своите летни истории. Пожелавам ви здраве, успехи в учението и забавления в игрите!

Тази година изградихме нов корпус на вашето училище – 22 класни стаи, голяма спортна зала и зала за танци. Сигурна съм, че сте нетърпеливи да ги видите и вярвам, че ще ги пазите.

Днес в София 12 хил. първокласници тръгват на училище.

Скъпи деца, скъпи ученици, пожелавам ви любопитството да не ви напуска, да срещнете много приятели, да обикнете знанията, защото знанията ни правят свободни!

Успешна учебна година!

Фотограф: Гео Калев

 

 

16.09.2019