Фандъкова: На 25 дка изграждаме нов парк и аквапарк на София

"С проектите, които реализираме в парк „Възраждане“ тази и през последните години, променяме района и София. Общо 100 дка нов парк създаваме за града. Тази година на площ от 25 дка изграждаме първия аквапарк заедно с ново парково пространство." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

Фандъкова припомни какво беше преди години това място. "Водихме дълга битка да си върнем собствеността заедно с Дружеството „Софийски имоти“, което бе скандално известно, но също успяхме да променим и днес инвестираме в изграждането на парка" – посочи също столичният кмет.

Изградихме първия етап от парка заедно със спортния комплекс. В момента изграждаме аквапарк с пет открити басейна и зона със закрит плувен басейн. В момента се изпълняват довършителни работи. На покрива на обслужващата сграда е разположена стартова площадка за спускане по водните пързалки.

Закритият басейн е с шест коридора с размери на коритото 25 м/15.40 м. Дълбок е 1.8 м в дълбоката част и 1.35 м в плитката.

Ще има водоналивен кът за минерална вода.

Предстои работа по поливната система и засаждане на 600 дървета.

До 5 ноември 2019 г. трябва да приключат строителните работи и след това да започне процедура за въвеждане на обекта в експлоатация.

 

 

31.08.2019