Фандъкова: На 17 декември ще бъде пуснато движението по ул. Богатица

„Имам уверението, че в събота сутрин се пуска движението по цялата „Богатица“, както и по двете по-малки улици, които се реконстроират заедно с нея, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. По думите й заедно с бул. „Черни връх“, ремонтът на ул.“Богатица“ е един от най-тежките обекти, защото бе необходима подмяната на всички подземни връзки.

Реконструкция на ул. "Богатица" е в участъка между бул. "Арсеналски" и бул. "Джеймс Баучър". Фандъкова уточни, че са изградени нова канализация и водопровод, пътна настилка, както и отводняване и продължава работата по тротоарите.

Реконструкцията на ул. „Богатица” между бул. „Арсеналски” и бул. „Джеймс Баучър”, започна на 30 юни. Извършен е и основен ремонт на ул.„Кожух планина” и ул. „Цветна градина” в участъка между ул.„Богатица” и ул. „Славище”. Полагането на износващия пласт асфалтобетон по трите улици ще се извърши през 2017 г. при подходящи атмосферни условия.

С ремонта е извършено разширение на пътното платно на 6 м. Подменена е старата паважна настилка с изцяло нова асфалтова конструкция. Положени са нови бордюри, изградено е ново отводяване, канализация, водопровод, включително сградни отклонения. Продължава работа по изграждане на нови тротоари от унипаваж.

 

14.12.2016