Фандъкова: "На 15 септември учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища"

 

Извършени са ремонти в 117 училища, в 23 от тях работите ще продължат

 

"В 117 столични училища са извършени текущи и основни ремонти, като в 23 от тях работите ще продължат и след 15 септември. Създадена е организация от страна на директорите и районните кметове ремонтите да не пречат на учебния процес.

С изцяло обновена спортна база ще започне новата учебна година в 30. училище „Братя Миладинови“ в район „Възраждане“, а с нов корпус и спортно игрище на двора е 52. Основно училище „Цанко Церковски“ в район „Витоша“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новоизградените спортни игрища в 30. училище в присъствието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, зам.-кмета по строителство на София инж. Ангел Джоргов, Стефан Марков – общински съветник, зам.-председател на комисията по финанси и бюджет на СОС.

"На 15 септември учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища в София" – каза също кметът Фандъкова.

В 30. СУ "Братя Миладинови" в ж.к. "Зона Б-5" изцяло са обновени пет спортни игрища. Обновени са и външни стълби и се извършва озеленяване. В училището предходната година бе изграден плувен басейн и физкултурен салон с финансиране от общинския приватизационен фонд.

Тази година в 16 столични училища се извършват основни ремонти като обновяване на покриви, укрепителни работи, ел. инсталации и вътрешни работи. Те са в районите „Красна поляна“, „Младост“, "Витоша“, „Люлин“, „Връбница“, „Кремиковци“ и „Сердика“.

В две училища се извършват разширения с изграждане на нови корпуси: 9. Френска езикова гимназия, където се строи нов учебен корпус, ученическа спортна зала и се изпълняват мерки за енергийна ефективност на съществуващата сграда. Продължава и строителството на ново тяло в 28. СУ.

Обновяват се и пешеходните пътеки около училищата и детските градини.

Фотограф: Аделина Ангелова

13.09.2021