Фандъкова: Инвестираме в строителство и ремонти на детски градини и училища над 20.5 млн. лева

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на изграждането на детска градина 35 в район "Люлин"

Инвестициите в строителство и ремонти на детски градини и училища тази година са над 20.5 млн.лева. Тези инвестиции ще продължим, защото са много важни. Изграждаме 6 нови детски градини в районите "Люлин", "Витоша", Красна поляна", "Младост", "Красно село". Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на детска градина 35 "Щастливо детство" във втори микрорайон на "Люлин" заедно с кмета на района Милко Младенов.

Близо 8 млн. лева са инвестирани в район "Люлин" в строителство и ремонти на детски градини. Детска градина 35 е третата нова детска градина, изградена в"Люлин". В нея ще има 10 групи - две яслени и осем градински. Извършва се ново строителство на сградата и се изпълняват мерки за енергийна ефективност. Ще се обнови двора и ще се изградят нови детски площадки. Очаква се строителните дейности да приключат в края на октомври.

С въвеждането на мерките за енергийна ефективност при ремонтите се постига около 60% намаляване на разходите за отопление, посочи кметът на "Люлин" Милко Младенов.

Недостигът в градински групи в района е сведен почти до нула, инвестира се и за преодоляването му в яслените групи. Разкрихме изцяло нова ясла за 8 групи и сега разкриваме яслени групи, посочи кметът Фандъкова.

До края на година се очаква да приключи строителството на 3 нови детски градини - в кв."Бояна", район "Витоша", в "Красна поляна" и в "Люлин".

Планирани са нови детски градини в "Манастирски ливади" и "Кръстова вада", каза също Фандъкова.

Тази година в София се извършват ремонти на сградите на 45 училища и детски градини, като повечето ще бъдат готови за първия учебен ден, 15 септември.

Строителните дейности ще продължат в 16 сгради, като районните кметове заедно с директорите ще създадат нужната организация, за да не се пречи на учебния процес.

Продължава разширението на сградата на Първа английска гимназия и 112 Основно училище в район "Оборище".

 

 

 

25.08.2017