Фандъкова: Инвестираме в изграждането на нови над 120 детски площадки в различни райони на София

"Тази година инвестираме в изграждането на над 120 нови детски и спортни площадки в паркове и в междублокови пространства във всички райони на Столичната община. Продължава и програмата ни за изпълнение на фитнес площадки на открито." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на новоизградената спортна площадка в ж.к. “Дружба 2“.

В район „Искър“ миналата година Столичната община инвестира в 7 детски площадки.

Новата спортна площадка до бл. 411 в „Дружба 2“ е за минифутбол, баскетбол и хандбал. Оборудвана е с две врати и два коша, с разчертани полета за игра. Площадката е оградена и осветена, положен е нов асфалт. Тя е изградена със съдействието на „Практикер“ за жителите на района по повод откриването на напълно обновения хипермаркет на „Цариградско шосе“. Миналата година бяха изградени също нови над 70 детски площадки в различни райони на града.

Изградени са и над 60 фитнес стрийтплощадки, а тази година ще бъдат изградени още 5 в районите „Възраждане“, „Витоша“, „Илинден“ и „Студентски“. Миналата година са изпълнени над 70 нови детски площадки в различни райони на София и още 8 в паркове и градини.

На събитието присъстваха кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков, председателят на комисията по околна среда Лорита Радева и Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“.

07.06.2019