Фандъкова: "Инвестициите в образованието са ключов фактор за развитие на икономиката на града и повишаване на качеството на живот"

 

Столичната община изгражда нова детска градина в кв. ”Кръстова вада”

 

"Нова детска градина за 6 групи изграждаме в кв. „Кръстова вада“, район „Лозенец“. Планира се строителството да завърши до края на годината. Ще има 4 градински и 2 яслени групи, физкултурен салон и плувен басейн, който ще се затопля от слънчеви колектори." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място.

По думите на Фандъкова: „Инвестициите в образованието са ключов фактор за развитие на икономиката на града и повишаване на качеството на живот."

"Общо 8 нови детски градини изграждаме в момента в града, като 5 от тях ще са готови до края на годината. Те са в районите „Дружба“, „Павлово“, „Княжево“, „Нови Искър“, „Студентски“. Предстои да започне изграждането на други 9 сгради на детски градини.

Над 7 години водихме съдебни дела, с които успяхме да защитим терена за градината. Нова детска градина и училище в кв. „Витоша" ВЕЦ "Симеоново“ на терен на Българската православна църква е проект, по който работим с гражданите от квартала и кмета на „Лозенец“.

До детската градина е предвидена и нова детска площадка за децата от квартала" – каза кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков.

След изграждането на детската градина ще бъде обявен и приемът за деца.

Фотограф: Гео Калев

27.08.2019