Фандъкова: Иновативните решения и зелените политики са приоритет във визията за развитие на София

"Във визията ни за развитието на града поставихме иновативните решения и зелените политики като приоритет.

Нашите усилия са насочени към това да прилагаме иновациите в управлението и проектите за града, с които подобряваме живота на хората. Паралелно с това общината търси иновативни решения при изпълнението си на ежедневните задачи". Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на инициативата „Ден на осведомеността“, организирана от  Европейския институт за иновации и технологии и  Министерството на образованието и науката. Събитието  цели да насърчи и подкрепи нова вълна от български иноватори. 

"Приветствам създаването в София на Център на Европейския институт за иновации и технологии. Съвместната ни работа с Европейския институт за иновации и технологии ще повиши опита, капацитета и ще отвори възможности за бъдещо развитие. Това е огромна възможност за младите, образовани и иновативни хора, както и за развитието на града ни", каза още Фандъкова.

Столичният кмет припомни, че София  изработи и прие Общинска стратегия за интелигентна специализация.

Кметът Фандъкова посочи и част от събитията, на които столицата е домакин, и които създават среда за комуникация и партньорство като Фестивалът „Уебит“ и „Иновейшън експлорер“.

"През лятото на тази година със съдействието на еврокомисаря Мария Габриел в София ще се проведе Дигитална асамблея",  посочи още столичният кмет.  

 

 

18.04.2018