Фандъкова: Игрището в кв. „Бояна“ остава в сегашния си вид

"Игрището в кв. „Бояна“ остава в сегашния си вид – с естествена трева и напълно свободен достъп за всички боянчани и софиянци." Това обяви в своя фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Днес кметът проведе среща с част от гражданите, които протестираха срещу проекта за изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка на бившия футболист от националния ни отбор Даниел Боримиров. През седмицата кметът Фандъкова се срещна и с г-н Боримиров, който се е съгласил да не реализира проекта на игрището в „Бояна“.

Договорът за наем на терена за срок от 10 години и изграждането на спортните обекти беше сключен по решение на Столичния общински съвет, прието с пълно единодушие от всички политически сили през 2019 г.

Пропуск е, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме инвеститори" – посочи столичният кмет.

Фандъкова заяви също, че в София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, и нейн ангажимент е на друго подходящо място в града да се реализира проекта.

Кметът благодари на хората от „Бояна“, с част от които днес се видяхме, а с други общувахме през социалната мрежа за конструктивния диалог, както и желанието им да участват в поддръжката на игрището.

29.04.2021