Фандъкова: "Етюдите на София" разказват за града ни и показват неговите талантливи хора

"Всяка снимка от "Етюдите на София" разказва много интересна история от нашия град, но най-вече "Етюдите" показват колко талантливи хора има в София. Чрез социалните мрежи фотографиите от София стават достояние на целия свят". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на изложбата "Градски истории", която е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда по повод 139 години от обявяването на София за столица на България.

На откриването присъства създателят на Фейсбук страницата "Етюдите на София" Иван Шишиев, Малина Едрева – председател на постоянната комисия по "Култура, образование, наука и културно многообразие".

"Поздравявам "Етюдите на София" с навършването на три години и се радвам, че изложбата се открива днес, когато отбелязваме историческите 139 години от обявяването на София за столица на България", посочи също кметът. "Етюдите" разказват нова съвременна история на хилядолетна София. Фотографиите са начин да разкажем история и да видим хората по различен начин."

Историите на града ни са претворени в различни изкуства – изобразително, кино, литература, а днес и във фотографията.

В градина "Кристал" звуча музика от духовия оркестър заедно с мажоретния състав на Първа английска гимназия в София.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03.04.2018