Фандъкова: Движението по новоизградения участък от ул. "Николай Коперник" ще бъде възстановено във вторник

"Движението по новоизградения участък от ул. "Николай Коперник" в район "Слатина" ще бъде възстановено във вторник – 17 август." Това съобщи по време на проверка днес кметът на София Йорданка Фандъкова. В проверката участваха и заместник-кметът по строителство д-р инж. Ангел Джоргов и кметът на района Георги Илиев.

"Изпълнението на ул. “Коперник“ от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Гео Милев“ е на финала. Извършена е цялостна реконструкция – инженерни мрежи (топлопреносна мрежа, водопровод, канализация и отводняване), ново улично осветление, пътна част и квартален паркинг. След 17 август ще продължи работа по малък участък от тротоарите, а през есента, когато времето позволи, ще се засадят нови 25 дървета" – каза също кметът Фандъкова.

Реконструкцията на ул. „Николай Коперник“ започна в средата на май, а миналата година бе реконструиран първият участък от улицита – от ул. “Шипченски проход“ до локалното на бул. “Цариградско шосе“.

"Изграден е паркинг в близост до кръстовището на ул. „Николай Коперник“ с ул. „Гео Милев“. Обособени са около 70 паркоместа" – каза кметът на "Слатина".

"Успоредно със строителството на настоящия етап се работи по проекта за следващия трети етап" – посочи също кметът Фандъкова. Това е участък от ул. „Гео Милев“ до ул. „Иван Щерев“, който ще бъде реконструиран през следващата година.

Фандъкова съобщи, че "вчера е получено дългоочакваното писмо от МРРБ за ул. “Ив.Шишман“, където сега работят „Софийска вода“ и „Топлофикация“, за да може да обявим процедурата за довършване на пътните работи по обекта. Предвижда се да бъде положена временна настилка, за зимния период, и след това очаквам до края на годината да има избран изпълнител за улиците, и през новия строителен сезон да започне работа по пътната част.

Очаквам в началото на септември да приключи изпълнението на северното платно на бул. “Токодр Каблешков“ – каза също кметът на София. – Продължава работа и по ул. “Първа българска армия“. Основните ремонти се предвижда да приключат до средата на септември" – посочи също столичният кмет.

 

Фотограф: Аделина Ангелова


13.08.2021