Фандъкова: До 15 септември предвиждаме да освободим основните обекти с интензивно движение

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. “Резбарска“ в кв. “Хаджи Димитър“. Улицата е изключително натоварена, преминава през жилищна и търговско-индустриална зона. Изпълнението на цялостната реконструкция е наложително поради намиращия се стар колектор под улицата, в резултат на което имаше случаи на пропадания. Извършва се реконструкция на 700 м, подменя се стар етернитов водопровод с нов в участъка от ул. „Първа Българска армия“ до ул. „Бояджик“. В същия участък се изпълнява и нов газопровод.

Изграждат се нови тротоари с настилка от асфалтобетон. „Софийска вода“ подменя водопровода в участъка от ул. „Резбарска“ до ул. „Бояджик“. Предвидено е цялостно асфалтиране. Инвестицията, която прави Столична община в реконструкцията, е в размер на около 1 млн. лева.

"Очаква се обектът да бъде завършен до 15 септември – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работите заедно с кмета на района Ева Митова и със заместник-кмета Евгени Крусев. – Правим всичко възможно до 15 септември да освободим основните обекти, по които има интензивно движение" – каза също кметът Фандъкова.

"Благодарна съм и на районните кметове, които следят ремонтите в съответните квартали" – посочи Йорданка Фандъкова.

След 15 септември ще продължи да се работи по Зона 2, ремонта на ул. “Граф Игнатиев“, както и ул. “Монтевидео“.

Ремонтираме пътното платно на бул. “България” между бул. "Акад. Ив. Гешов” и бул. “Гоце Делчев” в посока "Бояна". Извършва се фрезоване на старата настилка и след това започва полагането на хидроизолация на подлеза на спирка "Пл. “Ручей”. Очаква се дейностите да завършат до края на седмицата и от следващата да започне полагането на нова пътна настилка. В зависимост от метеорологичните условия ще се прецени дали да се започне работа и по другото пътно платно.

За следващата година ще бъде ремонтът на ул. “Първа Българска армия“ и ул. “Каменоделска“. Поради обжалване на процедурите изборът на изпълнител за ремонтите ще бъде вероятно през есента и работата ще може да започне през следващата година при подходящи метеорологични условия.

 

Фотограф: Георги Алексиев


 

14.08.2018