Фандъкова: "Да не превърнем София и проектите, по които работим, в заложник на партийни битки"

"Хилядолетна история и модерен град на високите технологии – вярвам, че тази софийска комбинация разкрива новите възможности пред града!"

„Нашият град празнува в Деня на Вярата, Надеждата, Любовта и Мъдростта. Честваме и храмовия празник на църквата “Св. София”, която се намира пред сградата на общината. Този духовен страж дава името на града ни и въпреки всички перипетии и исторически превратности е на това място от IV век след Христа.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод празника на града на тържествената сесия на Столичния общински съвет.

По думите на кмета „Сердика, Средец, София – град, граден камък по камък, улица след улица, растящ и неостаряващ. Днес София е градът с най-много млади хора, с най-много училища и университети, с най-много компании, които идват тук заради тях. Нашите усилия трябва да гледат в хоризонта на младите,  които създават София като град на дигиталните технологии и мобилността. Хилядолетна история и модерен град на високите технологии – вярвам, че тази софийска комбинация разкрива новите възможности пред града!“

Фандъкова припомни, че: "Миналата година на този ден с Вас си обещахме да бъдем един отбор, да успеем да представим страната ни достойно във времето, в което София беше не само столица на България, но и столица на Европа. На тазгодишния празник пред нас стои ново предизвикателство: да не превърнем София и проектите, по които работим, в заложник на партийни битки. Зная, че за много от Вас предизборните кампании вече са започнали. Нека обаче тази зала бъде повече място за дебат на идеи, а не на дребни политически сметки, и нека не забравяме, че тук ни събира каузата за промяната и развитието на София" – каза кметът Фандъкова.

„А промяната не е в лозунги, а в работа" – подчерта Йорданка Фандъкова и посочи, че "развитието е във всекидневните усилия, а не само в статуси в социалните мрежи и изказвания за пред медиите. Обещанията, които  не почиват на реалните факти и възможности, са лъжи. Затова пожелавам на всички да имаме куража да не залитаме по евтиния популизъм, който ще излезе прекалено скъпо и на града, и на хората.“

Фандъкова благодари на всички за подкрепата за проектите, по които се работи в София. „Благодаря на организациите от бизнеса, от професионалните, научните и културните среди, които са наши партньори и на чиято експертна оценка винаги сме разчитали! Благодаря на своите колеги зам.-кметове, кметове, служители, които работят със сърце за града! И най-вече искам да благодаря на столичани за търпението и вярата! Защото без тях не можем да направим нищо. Пожелавам на всички здраве. Нека с любов и мъдрост работим за София!“ – каза също Йорданка Фандъкова.

18.09.2018