Фандъкова: Цветни фигури в столични паркове заменяме със зеленина

Запазваме цветната фигура слънце пред Националната библиотека и герба на София

"В парковете и градините на София това лято цветните фигури ще бъдат заменени със зеленина. Предвижда се да бъдат запазени цветни две места през цялата година – цветното слънце пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и гербът на София при алея „Яворов“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"В момента в парковете и градините на София цъфтят пролетните цветя лалета, теменужки, които бяха засадени миналата есен. В новата ситуация е нужно да се откажем от някои допълнителни разходи. Затова с колегите ми решихме, че ще спестим и от средствата за лятно зацветяване" – посочи столичният кмет.

"Двете фигури ще ни напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват, и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента" – каза кметът Фандъкова

Продължава засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите като част от мерките за по-чист въздух. Започна засаждането на 1 100 дървета през тази пролет. Продължава и засаждането на 800 млади фиданки на територия на "Борисовата градина".

 

 

12.04.2020