Фандъкова: "Четири нови сгради на детски градини ще бъдат отворени през тази година"

"Продължаваме със строителството на детски градини. Четири нови сгради на детски градини ще бъдат отворени през тази година", каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по време на откриването на новата детска градина в сградата на бившето Боянско училище. 

„Откриването на детска градина „Детски свят“ в сградата на Боянското училище е събитие за квартал "Бояна". Тук сме съчетали възможността две групи деца от "Бояна" да могат да получат най-доброто  образование и възпитание и, от друга страна, да съхраним една сграда, която е паметник на културата“, каза Йорданка Фандъкова и сподели, че инвестицията в сградата е в размер на 1 милион и 200 хиляди лева. Просторната сграда предлага модерни светли занимални и спални помещения, физкултурен салон и салон за тържества, достъпна среда. Проектът е реализиран по искане на жителите на кв. „Бояна“.

Тази година предстои да открием още 4 нови детски градини, които ще бъдат  готови до края на годината. Една от тях отново е в район „Витоша“, в  квартал „Драгалевци“. Нови сгради на детска градина се изграждат в район „Красно село“, „Люлин“ и „Младост“.

"Заложили сме над 22 милиона лева за строителството на 8 нови сгради, две от тях са отново в район „Витоша“ в  кварталите „Княжево" и в „Павлово“, каза още столичният кмет. Сгради на детски градини ще се изграждат в районите „Искър“, „Нови Искър“, „Красно село“ и „Подуяне“.

 

01.03.2018