Кметът Фандъкова провери рехабилитацията на бул. “Пенчо Славейков“

Изпълнява се нова пътна асфалтова настилка, извършва се цялостно преасфалтиране, изграждане на ново енергийно-ефективно улично осветление, ремонтират се тротоарите по цялото протежение на пътя. Ремонтират се и локалите. Обектът включва два етапа: етап I – от ул. „Цар Асен“ до бул. „Прага“ включително – кръстовището на бул. „Прага“, който изпълняваме тази година и етап II – от бул. „Прага“ до бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", който е предвиден за 2019 г.

В момента се работи по локалното платно от страната на лечебните заведения. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по направление транспорт Евгени Крусев провериха обекта. На 14-ти октомври (неделя) е предвидено асфалтиране на локалното платно в посока бул. „Витоша“. По време на реконструкцията са подменени паважната и асфалтова настилка в пътното платно.

Предвижда се ремонтът да приключи на 21 октомври. Новата настилка е асфалтобетонова с полимермодифициран битум. Тротоарите са изпълнени с настилка от унипаваж, с понижения на бордюрите при пешеходните преходи в кръстовищата и тактилни ивици съгласно изискванията за достъпна среда. Предвижда се засаждане на нови дървета – червеноцъфтящ кестен, като за първи етап ще бъдат засадени 12 броя.

 

 

09.10.2018