Фандъкова: "Българският учител заслужава доверие и обществено признание за своя труд"

"Денят на народните  будители е празник, на който почитаме  делото на българските просветители, книжовници, революционери и умове на възраждащия се български дух. Редом до подвига на героите, които с оръжие в ръка повеждат борба за националното Освобождение, стои делото на  онези личности – титани в българската история, които с думи и знание прокарват пътя на идеята за свобода и независимост, пробуждат българския дух и посяват семето на националното самосъзнание."  Това каза кметът на София  Йорданка Фандъкова при отбелязването на Деня на народните будители. Празникът е организиран от Синдиката на българския учител към КНСБ.

"Израстването ни като нация и индивидуалното израстване на всеки човек е свързано с труда на българския учител", посочи още столичният кмет.  "В годините на  национално-освободителната борба и в дните на мир се  откроява фигурата на  учителя като носител на най-смелите и прогресивни идеи на  времето.

Учителите са тези наши будители, които ежедневно дават знания на децата ни, запалват у тях  огънчето на вечното търсене, съмнението и вярата,  духа на откривателството и истината", допълни още кметът Фандъкова.

 

01.11.2017