Фандъкова: "90% от автобусите на линия са нови"

Още 22 нови автобуса на природен газ ще обслужват четири линии на градския транспорт

"Още 22 нови автобуса на природен газ ще обслужват четири линии на градския транспорт. От днес те се движат по автобусна линия № 604 и от средата на май и по линии 113, 75 и 384. До края на юни ще пуснем в движение и 60 съчленени нови автобуса на природен газ." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при пускане в експлоатация на новите превозни средства.

По думите на кмета Фандъкова: „За няколко години направихме най-мащабната модернизация на градския транспорт: 90% от автобусите на линия са нови, с най-високия екологичен стандарт ЕВРО 6. Така намалихме 2,5 пъти вредните емисии от обществения транспорт. Доставихме и първите 20 електробуса с нулеви емисии и очакваме още 15.“

"Предстои да бъде внесена в Общинския съвет и 3-годишната програма за увеличение на заплатите на водачите в градския транспорт, която беше предложена от президента на КНСБ и подкрепена от КТ „Подкрепа“. От 1 април заплатите на водачите в градския транспорт са увеличени за втори път в рамките на годината с 10%, след като в началото на годината увеличихме заплатите на всички работещи в общинските транспортни дружества" – каза също кметът на София.

30.04.2019