Фандъкова: 12 нови сгради на детски градини се изграждат в момента


"12 нови сгради на детски градини се изграждат в момента. Строителството на седем от тях трябва да приключи до октомври." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката си на строителството на нов корпус на ДГ № 88 „Детски рай“ в район „Дружба“.

Новият корпус е за 4 групи, от които три са за деца в яслена възраст. Сградата трябва да бъде готова през пролетта на следващата година. Едновременно със строителството на нов блок се обновява основната сграда като се санира и се въвеждат мерки за енергийна ефективност. Кметът Фандъкова посочи, че строителните дейности в основната сграда трябва да приключат до няколко седмици, за да може  децата от 10-те групи да се върнат през септември в обновената детската градина.

"Предстои да започне строителството на нови сгради в Бистрица, Казичане и на детските ясли в „Красно село“ и „Триадица“. Много е важно кметовете да работят активно и да няма забавяне на строителните дейности, за да може да осигурим нови места, които родителите очакват" – каза още Фандъкова.
 

18.08.2021